Jurnalul orei 17, 10 Februarie
Jurnalul orei 17:00 10 februarie 2023, 17:45 | 756

Prezentat de Eugenia Apostu

Fostul ministru de Interne, actualul consilier prezidențial Dorin Recean, a fost desemnat astăzi candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de către președintele Maia Sandu, după ce Natalia Gavrilița și-a dat tot astăzi demisia din funcția de premier. Odată cu plecarea ei, a căzut întreg Guvernul.

Într-o singură oră, rușii au atacat de 17 ori cu rachete orașul Zaporojie. Sirenele au răsunat în toată Ucraina, de dimineață. Rușii au început un asalt dur în direcția Kreminna, în sud-estul țării. În timp ce autoritățile de la București neagă că rachete ruse au survolat azi spațiul aerian român, președintele Ucrainei spune că acestea au trecut totuși prin România și că atacul este o provocare pentru NATO şi securitatea colectivă. "Aceasta este teroarea, care poate și trebuie oprită", a punctat Zelenski.

Spațiul aerian al Republicii Moldova a fost survolat astăzi de o rachetă, anunță Ministerul Apărării. Ambasadorul rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat de urgență la Ministerul de Externe pentru explicații. Kievul vorbește de două rachete tip ”Kalibr”, care au fost lansate de la Marea Neagră.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie