Jurnalul Sportiv, 24 Noiembrie
Sport 24 noiembrie 2022, 21:33 | 612

A fost dat startul Turneului Internațional „Moldova Open Cup”, la care participă peste 300 de gimnaste, din opt țări. În prima zi a competiției, pe covor concurează sportive la categoriile de vârstă 2010-2017. Evenimentul sportiv se desfășoară la „Futsal Arena” a FMF, din comuna Ciorescu și se va încheia sâmbătă, 26 noiembrie. Despre acest subiect se va discuta mâine, în cadul emisiunii Total Sport, unde este invitată președinta federației naționale de gimnastică, Victoria Federiuc. Jurnal TV este partener media general a Openului de gimastică.

Pablo Martin Paez Gavira, cunoscut sub numele de ”Gavi”, a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Cupei Mondiale, de la legendarul brazilian Pele, care înscria în anul 1958, împotriva Țării Galilor. A fost nevoie de o așteptare de peste 64 de ani ca un nou puști să marcheze la un turneul final de ”Mondial”. Gavi a marcat, la 18 ani și 110 zile, miercuri, un gol în poarta celor din Costa Rica, în partida pe care Spania a disputat-o în prima etapă a Grupe E din Qatar.

Zilele trecute, actualii proprietari americani de la Manchester United au transmis oficial că sunt pregătiți să cedeze clubul pe care îl patronează din anul 2005. Potrivit DailyMail, în Anglia au apărut și primii potențiali cumpărători ai clubului. Sir Jim Ratcliffe, cel mai bogat om al Marii Britanii și un mare fan al lui Manchester United, Mukesh Ambani, cel mai bogat om din India, sau compania care deține Facebook și Amazon s-ar afla "în cărți" pentru achiziționarea acțiunilor grupării de pe Old Trafford. Totodată, David Beckham, actualul finanțator al clubului american Inter Miami și fost fotbalist la Manchester United, ar fi și el interesat să preia afacerea de la familia Glazer.

Constantin Burdujel a înscris unul dintre golurile echipei sale, United Galați , în meciul cu celebra formație spaniolă Barcelona, din cadrul Ligii Campionilor la futsal, runda de elită. Jucătorul moldovean, care este și căpitanul echipei gălățene, a egalat scorul la unu, dar într-un final formația catalană s-a impus cu 6-2. Pentru United Galați urmează alte două partide din cadrul grupei D, cu MNK Futsal Pula și cu Sporting Anderlecht Futsal. În vârstă de 36 de ani, Constantin Burdujel evoluează la echipa din Galați din toamna lui 2014. Cu United, el a câștigat toate trofeele în România.

Deși accidentările i-au dat mari bătăi de cap în partea a doua a sezonului, Rafael Nadal nu se gândește să lase racheta de tenis deoparte. Jucătorul de tenis spaniol spune că este pregătit pentru momentul în care va fi nevoit să se retragă din ”sportul alb” și transmiste că are cu ce să își ocupe timpul în continuare. ”Sunt o persoană destul de realistă, momentul va veni când va trebui, sunt pregătit pentru următoarea etapă din viața mea în afara tenisului, nu cred că va fi o problemă pentru mine, dincolo de procesul de adaptare la toate schimbările și de asimilare a lucrurilor, a spus Rafael Nadal, potrivit Eurosport.

Spania a bifat o bornă nemaivăzută la Cupa Mondială și a trimis-o pe Costa Rica în ”istoria neagră”. Doar în prima parte, în 50 de minute de fotbal, Spania a reușit un neverosimil număr de 537 de pase precise, conform Opta. Este cel mai mare număr de pase corecte înregistrat vreodată în prima repriză a unui meci de fotbal disputat la Cupa Mondială. Spania a încheiat meciul cu 998 de pase complete, din 1060 încercate, un procentaj extraordinar de 94%. Este de remarcat că reprezentativa din Costa Rica nu a aut nici un șut pe cadrul porții adverse.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie