Image-Description
METEO | Un anticiclon arctic va răci simțitor vremea, săptămâna viitoare, în R.Moldova
Meteo 26 octombrie 2019, 21:41 | 4633

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează o răcire simțitoare a vremii pe teritoriul Republicii Moldova, săptămâna viitoare, în paralel cu prognozele emise de serviciile specializate din lume, care anunță o masă de aer arctic ce va ajunge în Europa.

Astfel, dacă în acest weekend valorile termice ar varia între 20 de grade Celsius pe timp de zi și 10 - noaptea, atunci la sfârșitul săptămânii viitoare acestea ar urma să scadă până la între 10 în timp de zi și maxim 7 grade noaptea.

Luni, totuși, meteorologii promit vreme caldă, cu până la 18 de grade Celsius peste zi și 9 grade – noaptea.

Pe 30 octombrie vremea se va răci până la 13 grade Celsius ziua și 9 noaptea.

Joi și vineri, mercurul termometrelor va urca până la 10 grade Celsius ziua și 7 noaptea.

prognoză meteo

Meteorologul de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), Natalia Ungureanu, a declarant pentru IPN că temperaturile scăzute sunt provocate de un anticiclon, dar acestea ar fi normale pentru această perioadă, având în vedere că până acum norma climatologică era depășită cu circa patru grade.

Și Severe Weather Europe transmise că o masă de aer arctic va ajunge săptămâna viitoare pe teritoriul Europei, astfel că mai multe țări vor fi afectate de o răcire considerabilă a vremii în perioada 30 octombrie - 2 noiembrie. Cele mai afectate vor fi zona nordică și cea estică a continentului, notează sursa citată.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie