Jurnalul orei 15, 12 Mai
Jurnalul orei 15:00 12 mai 2021, 16:34 | 1158

Prezentat de Eugenia Apostu

Moldovenii aflați în Israel au trăit aseară clipe de coșmar. Ploaia de rachete i-a speriat groaznic. Sirenele, în unele orașe din apropierea Tel-Aviv-ului, au răsunat fără întrerupere. Unii s-au adăpostit în locuri special amenajate. Alții au stat în scara blocului alături de vecini. Abia spre dimineață au încetat să mai zboare rachete pe deasupra caselor. Ambasada Republicii Moldova în Israel recomandă cetățenilor moldoveni aflați acolo să urmărească și să urmeze cu strictețe indicațiile autorităților israeliene, pentru a rămâne în siguranță.

Consiliul de Securitate al ONU va organiza miercuri o nouă reuniune de urgenţă, a doua în ultimele trei zile, consacrată violenţelor dintre Israel şi palestinieni. Începând de luni seara, raidurile israeliene asupra Fâşiei Gaza au făcut peste 30 de morţi. Casa Albă a declarat marţi că Israelul are dreptul legitim de a se apăra, afirmând în acelaşi timp că Ierusalimul "trebuie să fie un loc al coexistenţei", informează Reuters.

Tragedie la Nistru. Un bărbat de 47 de ani, din satul Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, și-a pierdut viața în apele râului, fiind cu un consătean la prins pește. La un moment dat, pescarii au fost somați de grănicerii regimului separatist să se apropie de malul stâng al Nistrului. Alertați, cei doi bărbați au încercat să ajungă înot pe malul drept, dar unul dintre ei s-ar fi înecat. Circumstanțele decesului nu sunt clare, deocamdată.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie