Jurnalul orei 15, 6 Octombrie
Jurnalul orei 15:00 6 octombrie 2021, 16:19 | 1246

Prezentat de Eugenia Apostu

Biroul și casa șefului suspendat al Procuraturii Generale Alexandr Stoianoglo au fost percheziționate ieri, până aproape de miezul nopții. Înconjurat de mascați, Stoianoglo nu a fost lăsat să răspundă la întrebările jurnaliștilor. După percheziții, el a fost dus la Direcția de Poliție Centru, unde și-a petrecut noaptea, susține acuzatorul de stat.

Mai mulți locuitori din Comrat au ieșit astăzi la un protest în susținerea lui Alexandr Stoianoglo. Aceștia spun că sunt nemulțumiți de faptul că procurorul general suspendat a fost reținut și cer eliberarea lui. Potrivit lor, ar fi vorba de o răfuială politică.

Consiliul Superior al Procurorilor a identificat două candidaturi pentru asigurarea interimatului funcției de procuror general în perioada suspendării lui Alexandr Stoianoglo. Este vorba de adjunctul procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Dumitru Robu, și procurorul anticorupție, Victoria Furtună. Candidații urmează să se pregătească pentru concurs până astăzi la ora 15.30 când membrii CSP se vor întruni pentru a alege unul din ei.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie