Cutremur devastator în Taiwan
Externe 3 aprilie 2024, 19:43 | 334

Un cutremur cu magnitudinea de 7,4 grade a lovit insula Taiwan în această dimineață, la ora la care oamenii mergeau la muncă. Cel puțin 77 de persoane au fost prinse sub dărâmături, iar operațiunile de căutare a supraviețuitorilor sunt în desfășurare. Datele oficiale arată că cel puțin nouă oameni și-au pierdut viața, iar aproape 900 sunt răniți. Totoadă, cel puțin 26 de clădiri s-au prăbușit, iar peste o sută au fost avariate. Este cel mai puternic seism din Taiwan din ultimii 25 de ani.

Momentele cutremurului devastator din Taiwan au fost surprinse pe străzile din orașe și pe autostrăzi. Zeci de clădiri s-au prăbușit, altele stau să cadă, iar de pe versanți pământul a luat-o la vale, într-un nor de praf. Imaginile filmate de localnici sunt catastrofale.

În capitala Taipei, în nordul insulei, o înregistrare video arată oameni într-un metrou, care se țin strâns de bare, în timp ce vagonul se clatină cu putere.

Într-o altă înregistrare, zguduiturile au surprins în emsie directă o prezentatoare TV.

Pentru scurt timp au fost emise avertismente de tsunami pentru Taiwan, precum şi insulele japoneze Okinawa şi în Filipine. Presa de stat chineză a transmis că seismul a fost resimțit în provincia chineză Fujian, în timp ce Reuters notează că mișcarea telurică a ajuns și la Shanghai. Cele două centrale nucleare din Taiwan nu au fost afectate de cutremur. Seismul a afectat însă alimentarea cu energie electrică, peste 91 de mii de gospodării fiind lipsite de electricitate. Autoritățile din Taiwan se tem de noi replici ale cutremurului în următoarele trei - patru zile. Acest seism a fost cel mai mare care a lovit insula din 1999, când un cutremur cu magnitudinea de 7,6 a ucis aproximativ 2400 de oameni .

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie