Jurnalul orei 17, 5 Iulie
Jurnalul orei 17:00 5 iulie 2022, 22:06 | 803

Prezentat de Vasile Luchianu

Schimbare de optică la Tiraspol. După ce șeful grupării separatiste din stânga Nistrului spunea, la sfârșitul lunii iunie, că Moldova se înarmează, iar autoritățile de la Chișinău s-ar pregăti de război, acum Vadim Krasnoseski afirmă exact inversul. Într-un interviu acordat televiziunii de stat de la Moscova, ”Rossia-1”, Krasnoselski a menționat că nu vede absolut niciun pericol sau intenție din dreapta Chișinăului de a lansa vrun atac armat împotriva malului stâng.

Sărăcia ne scurtează viața. Trăim cu zece ani mai puțin decât locuitorii țărilor occidentale. Lucrul fizic intens, condiții de stres, alimentația precară, lipsa unui ajutor medical de calitate nu au cum să fie benefice pentru viață. Potrivit datelor statistice, puțin peste 50% dintre moldoveni spun că starea lor de sănătate este una bună. În Europa de Vest, acest raport este de 70 la sută. Femeile trăiesc mai mult decât bărbații, dar singurătatea devine o povară grea.

Alerte cu bombă simultan la mai multe instituții publice. Parlamentul, Guvernul, sediile tuturor judecătoriilor din capitală, centre multifuncționale ale ASP, Spitalul Republican, precum și Aeroportul Internațional Chișinău, au fost avertizate despre amplasarea obiectelor explozibile. Astăzi, diferite instanțe urmau să examineze mai multe dosare în care apar ca învinuiți Vladimir Plahotniuc și persoane din cu dosare penale din anturajul său. Totuși, cu puțin timp în urmă, magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au emis mandat de arestare în contumacie, pentru 30 de zile pe numele lui Plahotniuc în cadrul dosarului "MetalFeros".

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie