Patrula Jurnal TV, 20 Martie

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat în unanimitate un amendament pentru a recunoaște oficial regiunea transnistreană ca zonă de ocupație rusă. Aceasta este prima recunoaștere oficială la nivel internațional a Transnistriei ca teritoriu ocupat. Amendamentul este parte a unei rezoluții, prin care Rusia a fost exclusă din Consiliul Europei urmare a invaziei asupra Ucrainei.

Ucrainenii țin dârz piept soldaților ruși. Aproape o lună. Armata de ocupație înaintează și sfidează orice regulă de omenie. Sirenele sună pe rând în mai multe orașe. Navele de război ale Rusiei din Marea Neagră au bombardat coasta ucraineană în zone din apropierea orașului Odesa, iar la Kiev exploziile puternice au avariat două blocuri cu apartamente. Cele mai bombardate sunt în continuare orașele Mariupol și Harkov.

Mai multe persoane aflate în căutare internațională au încercat să traverseze frontiera Republicii Moldova după izbucnirea războiului ruso-ucrainean. Au fost reținute 19 persoane căutate de Interpol, între care patru moldoveni. Despre aceasta a anunțat șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. El s-a referit și la cele mai frecvente abateri comise de cetățenii străini la traversarea frontierei odată cu valul masiv de refugiați.

Opinia ta contează. Comentează!