Procuratura susține că nu există temei pentru intervenția, la etapa actuală, a procurorului în cazul vizând video fake cu Sandu și Șor
Politic 21 septembrie 2021, 16:40 | 1721

Procuratura Generală consideră că nu există vreun motiv să pornească o anchetă privind trucarea unor imagini cu președintele Maia Sandu și deputatul fugar Ilan Șor. „Nu sunt temeiuri pentru intervenție”, i-a răspuns Procuratura deputatului PAS, Lilian Carp, autorul unei sesizări cu privire la imaginile trucate. În opinia lui Carp, procuratura se eschivează să pornească o urmărire penală pe acest caz.

RĂSPUNSUL PROCURATURII GENERALE: "Faceți doar afirmații intuitive și deductive privind o pretinsă tentativă a infracțiunii de fraudare a alegerilor, rezultate din presupuneri și interpretare segmentară a unor circumstanțe de fapt și de drept neprobate, fără a indica mijloacele de probă, care ar demonstra aceste alegații sau să rezulte o bănuială rezonabilă că a fost săvârșită vreo infracțiune."

Se arată în răspunsul instituției, semnat de către Ruslan Popov, adjunctul procurorului general. Autorul sesizării, deputatul PAS Lilian Carp susține că acest răspuns, oferit după o lună și jumătate, este o eschivare de a porni o urmărire penală pe acest caz.

LILIAN CARP, deputat PAS: "Ei se spală pe mâini ca de obicei, iar acest răspuns încă o dată demonstrează că Procuratura Generală se aliniază marilor corupți din Republica Moldova, care din păcate au fraudat acest stat cât de mult au putut, l-au furat și chiar au încercat chiar să manipuleze opinia publică cu filmulețe trucate și se eschivează de a porni o urmărire penală pe acest caz."

Amintim că Jurnal TV a intrat în posesia informației stocate în unul dintre calculatoarele din casa, în care activau trolii atribuiți lui Veaceslav Platon. Acolo a fost găsit un video trucat, cu Ilan Șor și Maia Sandu la aceeași masă, iar Șor încearcă să-i transmită un plic. Falsul este ușor de depistat - persoana dată drept Maia Sandu are o altă constituție, arată chiar mai înaltă decât Șor și aproape la fel de înaltă ca asistenta, care se apropie de cei doi, chiar dacă stă pe scaun.

Opinia ta contează. Comentează!