Jurnalul orei 15, 12 Ianuarie
Jurnalul orei 15:00 12 ianuarie 2022, 17:39 | 940

Prezentat de Eugenia Apostu

Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, și fostul deputat PD, Veaceslav Nedelea, au fost reținuți în această dimineață de către ofițerii CNA. Aceștia au acționat în baza dosarului privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor primăriei Durlești. A fost reținută și o femeie, Elena Baraboi. Unul dintre cei reținuți, Vasile Costiuc, a filmat momentul în care ofițerii CNA au venit la el acasă, cu percheziții.

Fostul ofițer principal de investigații la SPIA, acum angajat în cadrul Inspectoratului General al Poliției, Dorin Tomșa, ar fi fost prins beat la volan. Acesta a fost oprit de un echipaj de patrulare, iar când a coborât a arătat o legitimație pe care scria „Poliția”. Deocamdată nu este clar când s-a produs cazul. Un reporter Jurnal TV a încercat să afle astăzi dacă a fost pedepsit acest polițist.

Pandemia capătă din nou amploare în Republica Moldova, iar autoritățile pregătesc sistemul de sănătate pentru valul cinci. Ieri au fost înregistrate 1139 de cazuri noi de infectare cu SARS-COV-2, cifră raportată ultima dată acum trei luni. Potrivit ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, în următoarele săptămâni, în Republica Moldova s-ar putea înregistra până la 3-4 mii de cazuri zilnic. Autoritățile pregătesc paturile în spitale și intenționează să ofere gratuit antiviralele necesare în tratamentul COVID.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie