Jurnalul orei 17, 21 Februarie
Jurnalul orei 17:00 21 februarie 2023, 21:19 | 492

Prezentat de Vasile Luchianu

Panică în Turcia și Siria! Încă două cutremure au lovit aseară ambele țări, ucigând cel puțin opt persoane și rănind altele câteva sute. Mulți se află sub dărâmături. Se întâmplă la două săptămâni după cutremurul, care a ucis peste 47 de mii de oameni. "Hatay nu mai este un loc sigur", spun localnicii din zona afectată.

Curtea de Apel Chișinău a admis astăzi recursul depus de către fondatorul Jurnal TV, Val Butnaru, realizator al emisiunii ”Vânturile, Valurile”, sancționat în iulie trecut de Judecătoria Chișinău. Atunci, instanța l-a lipsit de dreptul de a practica activități în TV și radio pe o durată de șase luni. Magistrații au decisă că dosarul va fi trimis pentru rejudecare la aceeași instanță, dar la un alt complet de judecători.

Mai multe acte permisive în zona de frontieră pot fi solicitate și eliberate online, de azi înainte. Inspectoratul Național al Poliției de Frontieră a lansat sistemul informațional „e-permis”, care a costat circa 600 mii de lei. Cetățeanul nu va mai trebui să stea la codă, la ghișeu, să copieze actele, să aștepte cel puțin zece zile pentru perfectarea acestora, afirmă autoritățile.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie