Jurnalul orei 19, 22 Iulie
Jurnalul orei 19:00 22 iulie 2021, 21:34 | 1920

Prezentat de Sofia Obadă

Cele mai importante știri ale zilei:

În ultimele trei luni au crescut apelurile la Serviciul 112 privind violența în familie. Doar în lunile mai, iunie și iulie s-a înregistrat o medie zilnică de 37 de cazuri, iar analiza datelor demonstrează o creștere cu aproximativ 25 la sută comparativ cu perioada de referință a anului trecut.

Carabinierul Vitalie Tataru care l-ar fi împușcat mortal pe un tânăr din satul Elizaveta a fost eliberat din pușcărie. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, a expirat termenul legal de menținere a inculpatului în stare de arest preventiv. Nici Procuratura Generală, nici cea din Bălți nu au comentat, deocamdată.

Au scăzut prețurile pentru legumele și fructele sezoniere! Dacă acum două săptămâni roșiile erau vândute cu 20 de lei kilogramul, astăzi în piața centrală acestea costă 6 - 7 lei.

În Republica Moldova nu au fost depistate depășiri esențiale ale concentrației de poluanți în aerul atmosferic. Precizarea a fost făcută de autorități, după ce în spațiul public au apărut informații despre posibilele ploi acide în urma exploziei la uzina chimică din Ucraina, de acum două zile.

Rusia s-a „deconectat cu succes” de la World Wide Web în timpul testării internetului său „suveran”. Kremlinul a promis de mult timp încoace că va înăspri controlului asupra internetului pe teritoriul rus.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie