Fii sănătos, fii solidar // Ediție specială din 18.03.2022

Persoanele refugiate din Ucraina, care se vor afla pe teritoriul Republicii Moldova o perioadă mai mare de timp, vor putea beneficia de servicii publice în baza numărului de identificare de stat. Numărul va fi atribuit la frontieră şi poate fi descărcat, din 14 martie, pe platforma dopomoga.gov.md, lansat de Agenţia de Guvernare Electronică.

Noua soluţie digitală este integrată pe platforma dopomoga.gov.md şi poate fi utilizată prin introducerea datelor personale al cetăţeanului refugiat din Ucraina. Entităţile publice la care se adresează refugiaţii, vor recunoaşte aceste extrase şi vor putea verifica autenticitatea acestora scanând codul QR. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova.

Platforma dopomoga.gov.md a fost lansată la 1 martie 2022, ca un punct unic de acces la informaţii ce se referă la ajutorul de care pot beneficia ucrainenii în perioada de aflare pe teritoriul Republicii Moldova şi a fost accesată de circa 100 000 de vizitatori unici de la lansare şi până în prezent.

Opinia ta contează. Comentează!