Curtea Constituțională a suspendat asumarea răspunderii de către Guvernul Chicu
Social 9 aprilie 2020, 20:54 | 1999

Curtea Constituțională a suspendat astăzi legea, prin care Guvernul și-a asumat, la începutul lunii curente, răspunderea în fața Parlamentului. Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. Potrivit lui Chicu, Guvernul nu mai are dreptul să achite ajutorul de șomaj, să majoreze venitul minim lunar pentru familiile defavorizate și venitul lunar minim garantat pentru fiecare copil.

Ion Chicu a dat vina pe deputații din opoziție, care au contestat legea votată prin asumare de răspundere de către Guvern.

Opoziția au reacționat imediat. Deputatul PPDA Dinu Plângău afirmă că declarațiile lui Chicu sunt iresponsabile.

DECLARAȚIILE LUI DINU PLÂNGĂU/sursa: facebook

Consider declarațiile prim-ministrului Chicu absolut iresponsabile, mincinoase și care în plină criză pandemică instigă societatea la ură. Prin aceste declarații, prim-ministrul a trecut toate liniile roșii și în consecință, imediat după depășirea crizei epidemiologice, vom aplica toate metodele legale pentru destituirea lui Ion Chicu din funcția pe care o deține.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Șor, Alina Șargu, ne-a spus că va fi emis un comunicat la acest subiect, ceea ce nu s-a întâmplat până în momentul editării știrii. Amintim că pe 1 aprilie, Guvernul și-a asumat răspunderea în fața Parlamentului pentru o serie de măsuri economice care ar veni să atenueze impactul crizei economice provocate de coronavirus, multe dintre acestea fiind anunțate de Igor Dodon. Mai mulți deputați au cerut abrogarea modificărilor în activitatea magazinelor duty-free, la extragerea zăcămintelor și la Legea antifumat. În document au fost incluse și unele prevederi care au rămas neobservate și care nu ar avea tangență directă cu starea de urgență instituită în Republica Moldova. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie