Jurnalul orei 17, 29 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 29 noiembrie 2022, 21:41 | 862

Prezentat de Vasile Luchianu

Șase indivizi sunt cercetați într-un dosar de contrabandă. Aceștia furau mașini și motociclete din Uniunea Europeană, modificau elementele de identificare a caroseriei și le vindeau în Republicii Moldova. Urmează detalii și alte știri, pe scurt.

Alerte de raid aerian au răsunat astăzi pe întreg teritoriul Ucrainei. Oamenii sunt prudenți în urma avertismentului președintelui ucrainean, care a subliniat că Rusia ar putea pregăti noi lovituri la o săptămână după cel din urmă val de bombardamente masive, soldate cu oameni morți și distrugeri. "Ucraina nu va fi niciodată un loc pentru devastare", a subliniat Volodimir Zelenski.

Femeile victime ale violenței plătesc avocaților și peste zece salarii medii pe economie, pentru a fi apărate în instanță. Studiile arată că justiția este, în mare parte, inaccesibilă pentru cele, care au supraviețuit agresiunii domestice. În special, din cauza stereotipurilor și atitudinii inadecvate, pe care o manifestă oamenii legii. Deseori, mărturiile victimelor nu sunt luate în serios sau, și mai grav, sunt invocate diferite situații, care ar justifica violența în familie.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie