Jurnalul orei 15, 2 Decembrie
Jurnalul orei 15:00 2 decembrie 2022, 16:16 | 782

Prezentat de Eugenia Apostu

Polița de asigurare medicală se va scumpi de trei ori și va costa 12 mii 636 de lei, în anul viitor. Compania Națională pentru Asigurări în Medicină precizează că această sumă va fi achitată de către unele persoane. Sindicaliștii afirmă că salariații nu au de suferit.

Cinci deputați, patru ai Partidului Șor și unul de la Partidul Socialiștilor, au fost pedepsiți pentru absențele nemotivate de la ședințele plenare și a comisiilor permanente. Patru deputați au rămas fără 75 la sută din salariul pentru luna noiembrie, iar unul – fără jumătate din leafă pentru aceeași perioadă. Reprezentanții celor două formațiuni vizate nu ne-au răspuns la apel, să comenteze decizia respectivă.

Combaterea corupției în Republica Moldova este doar o lozincă, un slogan electoral, o promisiune gratuită. Procesul este sortit eșecului pentru că lipsesc politici coerente, pe care trebuie să le promoveze instituțiile abilitate. Sunt sa nu soluții, aflăm de la Ion Guzun, directorul Secretariatului Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, într-un interviu pentru Jurnal TV.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie