Jurnalul orei 15, 28 Martie
Jurnalul orei 15:00 28 martie 2024, 16:03 | 377

Prezentat de Vasile Luchianu

Părinții își vor putea înscrie copiii în clasa întâi la instituțiile de învățământ din Chișinău începând cu 1 aprilie. Unii locuitori ai capitalei spun că nu vor zăbovi și că vor depune actele chiar în prima zi, deoarece cred că vor fi multe solicitări. Responsabilii de la Direcția generală educație, tineret și sport ne-au spus că pentru anul de studii 2024-2025 urmează să fie înregistrați în clasa întâi peste zece mii 400 de copii.

Trebuie sau nu pedepsit elevul, care a încălcat regulamentul școlii și cine este în drept să facă acest lucru? Guvernul susține ideea sancționării adecvate a elevului nedisciplinat, dar mai multe organizații civice consideră că astfel de măsuri nu sunt potrivite. „E o problemă complexă”, afirmă părinții celor vizați.

Scandalul în care este vizat președintele Comisiei Pre-Vetting, Herman von Hebel, care ar fi comis mai multe ilegalități în timp ce activa la Curtea Penală Internațională, a ajuns în Parlament. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au cerut audierea acestuia în plen, iar președintele Comisiei juridice, Veronica Roșca, a declarat că acuzațiile din investigația jurnalistică sunt nefondate și că se încearcă subminarea procesului de evaluare externă a judecătorilor și procurorilor.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie