Jurnalul orei 15, 17 Martie
Jurnalul orei 15:00 17 martie 2022, 18:46 | 910

Prezentat de Eugenia Apostu

Moscova a respins decizia Curţii Internaţionale de Justiţie de la Haga, care i-a ordonat să suspende invazia Ucrainei. "Nu vom putea ţine cont de această decizie", a transmis astăzi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Vladimir Zelenski a cerut azi comunităţii internaţionale să recunoască Rusia drept "stat terorist". O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU privind Ucraina ar putea avea loc azi, după amiază. Joe Biden l-a calificat ieri pe Vladimir Putin drept un "criminal de război".

Vladimir Zelenski a susţinut un discrus video în plenul Bundestagului. Zelenski a îndemnat autoritățile de la Berlin să dărâme noul zid ridicat în Europa împotriva libertăţii, odată cu declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei. În acest context, liderul de la Kiev a cerut Germaniei să trimită în Ucraina ajutor militar suplimentar. ”Opriți acest război!”, a declarat Zelenski în apelul său către deputații germani.

Sirenele de raid aerian au fost pornite în Kiev, Harkov și Mariupol în cea de-a 22-a zi de război. Potrivit autorităților ucrainene, pe 16 martie, circa 11 mii de oameni au fost evacuați din Mariupol. În Harkov, trupele ruse au bombardat o școală, iar în Kiev, fragmentele unei rachete au căzut peste un bloc. Un om a murit, trei au fost răniți, iar 30 au fost evacuați, anunță Ministerul Situațiilor de Urgență.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie