Image-Description
LNM atenționează jucătorii și cere autorităților să investigheze escrocheriile în domeniul pariurilor sportive
Economic 17 ianuarie 2022, 14:43 | 641

Loteria Națională a Moldovei (LNM), în calitatea sa de gestionar al activităților din domeniul jocurilor de noroc ce constituie monopol de stat (conform prevederilor art.3 din Legea nr.291/2016), atrage atenția că, în ultimul timp, a sporit numărul escrocheriilor legate de jocuri de noroc.

Ținând cont de faptul că, de la 1 ianuarie 2022, este interzisă orice formă de promovare a jocurilor de noroc legale, Loteria Națională a Moldovei și partenerii săi privați au suspendat toate activitățile de acest gen.

În același timp, s-au activizat escrocii care ademenesc jucătorii pe pagini și canale pe rețele de socializare, unde agresiv și abuziv se face publicitate la operatori de pariuri sportive care au interdicție de activitate în Republica Moldova. Autorii acestor pagini false folosesc ilegal brandul și mărcile comerciale oficiale ale Loteriei Naționale a Moldovei pentru a ademeni jucătorii, printre care sunt și minori. Mai mult, organizatorii acestor scheme ilegale profită de vidul informațional creat și îi îndeamnă pe pariori să cumpere informații despre pariuri ”cu rezultat garantat”, iar când utilizatorii dezamăgiți le cer explicații și banii pierduți, dau vina pe operatorul legal de pariuri sportive din țară. De asemenea, organizatorii schemelor menționate promovează deschis evaziunea fiscală și acțiuni care pot fi calificate ca spălare de bani.

Loteria Națională a Moldovei și nici partenerii săi privați nu au nicio atribuție la aceste resurse online abuzive și cer instituțiilor responsabile ale statului să investigheze încălcările de lege admise de autorii lor. Singurul site autorizat de jocuri de noroc online, inclusiv pariuri sportive, este www.7777.md, care respectă integral prevederile legislației Republicii Moldova.

Pentru a avea acces la portalul de jocuri de noroc online și pariuri sportive www.7777.md, utilizatorii sunt obligați să confirme că au împlinit 18 ani, iar câștigurile sunt impozitate conform prevederilor stabilite de lege.

Opinia ta contează. Comentează!