Jurnalul orei 15, 16 Martie
Jurnalul orei 15:00 16 martie 2023, 20:08 | 512

Prezentat de Vasile Luchianu

Guvernul Marii Britanii este dispus să ofere Republicii Moldova un sprijin financiar, de zece milioane de lire sterline. Anunțul a fost făcut astăzi, la Chișinău, de către ministrul britanic de Externe, James Cleverly, într-un briefing, alături de ministrul de Externe al Republici Moldova, Nicu Popescu.

Comisia pentru Situații Excepționale a interzis folosirea, în timpul acțiunilor de protest, a vestelor antiglonț, a centurilor multifuncționale, a camerelor de corp și a stațiilor radio portabile de către persoanele fizice și juridice, care nu au acest drept. Prin aceeași decizie, Comisia interzice comercializarea uniformelor și însemnelor distinctive ale funcționarilor publici cu statut special și ale militarilor. În alt context, Comisia a prelungit termenul de achiziție a energiei electrice.

PSRM a înregistrat un proiect de modificare a Constituției, care ar urma să interzică traseismul deputaților și părăsirea fracțiunii, pe ale cărei liste au ajuns în Parlament. Se întâmplă după ce socialistul Alexandr Nesterovschi a anunțat că pleacă din echipa PSRM și se alătură „Mișcării pentru Popor”, dirijată de Partidul Șor. Deputații PAS au anunțat că vor susține proiectul, dar au ținut să le amintească socialiștilor că și PSRM a fost înființat în urma traseismului politic. Plecările din PSRM au continuat joi. Ar fi vorba despre primarii unor sate din șapte raioane.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie