Candu audiat privind frauda bancară
Economic 31 iulie 2019, 21:01 | 2824

Președintele Comisiei pentru investigarea fraudei bancare Alexandru Slusari a făcut astăzi publice fragmente din cadrul audierilor de ieri ale unor persoane din fosta conducere. Potrivit lui Slusari, la comisie au fost chemați fostul procuror general Corneliu Gurin și actualul deputat PD Andrian Candu. La audieri a venit doar acesta din urmă.

Andrian Candu nu ar fi la curent cu anumite tranzacții...

Comisia pentru investigarea fraudei bancare urmează să recepționeze informații despre tranzacțiile care au avut loc între 2011-2014 de la persoane din diferite țări, inclusiv România și Statele Unite ale Americii.

Andrian Candu, care în perioada 2014-2015 a fost ministru al Economiei, a declarat după audieri că acel credit de urgență, acordat Băncii de Economii, Unibank și Băncii Sociale, a fost o soluție necesară pentru ca cetățenii care aveau acolo economii să nu aibă de suferit.

Corneliu Gurin va fi invitat repetat la audieri, împreună cu Anatol Arapu, fost ministru al Finanțelor. Potrivit lui Alexandru Slusari, cel mai probabil, audierile vor avea loc după data de 5 august. Mâine, membrii comisiei de anchetă urmează să meargă la Penitenciarul nr. 13 din Chișinău pentru a-l audia pe deținutul Veaceslav Platon. Raportul Comisiei de anchetă ar putea fi finalizat într-o lună, a spus Slusari, și ar putea fi prezentat în plenul Parlamentului în prima ședință a sesiunii toamnă-iarnă. 

Opinia ta contează. Comentează!