Image-Description
MAE de la București reacționează la amenințările lui Medvedev la adresa României și Moldovei: Un grad mare de frustrare
Politic 26 iunie 2022, 17:47 | 1183

Ministerul Afacerilor Externe al României a reacționat la declarațiile lui Dmitri Medvedev, care a acuzat Bucureștiul că vrea să creeze o „nouă Românie Mare” și, totodată, a avertizat Chișinăul că vor fi consecințe pentru Republica Moldova, dacă va intra în Uniunea Europeană. MAE de la București spune că reacția lui Medvedev indică „un mare grad de frustrare” și că decizia UE de a acorda statutul de stat candidat Republicii Moldova este o decizie corectă.

Declarațiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat candidat la aderarea la UE pentru Republica Moldova și Ucraina, fac parte din retorica falsă, cu care ne-am obișnuit deja, a Kremlinului, propagată în Republica Moldova atât înainte, cât și după agresiunea ilegală, nejustificată și neprovocată a Rusiei împotriva Ucrainei.

Reacția menționată indică, pe lângă un mare grad de frustrare, un lucru cert: decizia Consiliului European de a acorda statutul de stat candidat pentru Republica Moldova este o decizie corectă și reprezintă o realizare cu adevărat istorică, o reconfirmare a vocației și orientării europene ale Republicii Moldova și cetățenilor săi.

Acestă decizie reprezintă, pe de o parte, inițierea drumului ireversibil spre integrarea deplină a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, acolo unde îi este locul și, pe de altă parte, o nouă confirmare a valorii strategice a politicii de extindere a Uniunii”, arată un comunicat de presă emis de ministerul de Externe din România.

Într-un interviu pentru agenția de presă TASS, Medvedev a acuzat oficialii români că „fac dansuri politice în jurul Moldovei” de mult timp și că au intensificat eforturile de a prelua în mod „legal” țara.

Astfel, spune Medvedev, vor exista consecințe pentru Moldova, printre care scumpirea energiei și întreruperea altor resurse.

Opinia ta contează. Comentează!
LIVE