Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a declarat Rusia drept stat care sponsorizează terorismul
Externe 23 noiembrie 2022, 18:15 | 635

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, a declarat astăzi Rusia drept ”stat care sponsorizează terorismul”. Eurodeputaţii au adoptat, cu 494 de voturi ''pentru'', 58 ''împotrivă'' şi 44 de abţineri, o rezoluţie legată de ultimele evoluţii din războiul brutal de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

”Rusia, ca stat sponsor al terorismului, trebuie izolat în totalitate pe plan internațional, inclusiv în ceea ce privește apartenența la organizații internaționale, precum Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite”, a comentat pe facebook europarlamentarul Siegfried Mureșan. Parlamentul de la Strasbourg solicită Consiliului European să includă organizaţia paramilitară rusă ''Grupul Wagner'', Regimentul 141 Special Motorizat, cunoscut şi sub numele de ''Kadîrov'', precum şi alte grupări armate, miliţii şi interpuşi finanţaţi de Rusia, pe lista teroriştilor. În contextul escaladării actelor de terorism ale Kremlinului împotriva civililor ucraineni, rezoluţia solicită statelor membre să finalizeze rapid lucrările privind un al nouălea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei. Kremlinul nu a reacționat, deocamdată.

Opinia ta contează. Comentează!