Patrula Jurnal TV, 29 Mai

Analiza stării criminogene din țară, cazuri șocante, detalii emoționante, imagini exclusive, flagranturi, declarații și dosare de rezonanță din justiție.

Alexandr Stoianoglo ar putea rămâne definitiv fără funcție. Consiliul Superior al Procurorilor a examinat raportul Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat și i-a dat calificativul „nesatisfăcător”. Consiliul urmează să-i propună președintelui Maia Sandu eliberarea lui Stoianoglo din funcția de procuror general. Avocații acestuia au contestat decizia CSP.

Socialiștii califică reținerea Igor Dodon drept ”campanie de intimidare a opoziției” și ”un show de doi bani”, iar despre învinuirile aduse președintelui de onoare al PSRM spun că sunt ”grave, neprobate și ridicole”. Fruntașii PSRM susțin că ancheta penală împotriva lui Dodon este „o adevărată persecuție” și anunță că opoziția este gata să inițieze lupta împotriva guvernării.

Igor Dodon a fost plasat joi în arest la domiciliu, pentru 30 de zile. Acesta este acuzat de trădare de patrie, corupere pasivă și îmbogățire ilicită. Cumnatul lui Dodon, reținut și el, va petrece următoarea lună în Penitenciarul nr. 13. Procurorul de caz Petru Iarmaliuc a declarat că va contesta decizia instanței, pentru că o consideră neîntemeiată. Potrivit acuzatorului, există riscul ca Dodon să se eschiveze de la urmărirea penală, ar putea influența alte persoane vizate în dosar și chiar ar putea săvârși alte infracțiuni. Fostul șef de stat a spus că este un dosar politic, făcut la comanda directă a Maiei Sandu.

Opinia ta contează. Comentează!