EROII DIN PRIMA LINIE; Timp de 24 de ore, zilnic, sunt chemați să ajute oamenii suspectați de infectare cu noul coronavirus
Social 8 aprilie 2020, 19:32 | 5622

Timp de 24 de ore, zilnic, sunt chemați să ajute oamenii suspectați de infectare cu noul coronavirus. Așa că își iau echipamentul de protecție și merg să-și facă datoria. Astăzi, eroii campaniei noastre sunt angajații Punctului de Asistență Medicală Urgentă din satul Talmaza, Ștefan Vodă. După numărul de îmbolnăviri, acest raion este pe cel de-al doilea loc după municipiul Chișinău și unde 26 de angajați ai Serviciului de Urgență au fost confirmați cu virusul COVID-19.

Acești oameni formează o echipă a Serviciului de Asistență Medicală Urgentă. Muncesc la punctul din satul Talmaza. Felcera, infirmiera și șoferul, împreună sunt o forță.

Vin mai devreme la muncă pentru a se pregăti.

Sunt nouă ani de când Simion Florea conduce ambulanța.

Odată cu pandemia, angajații Punctului de Asistență Medicală Urgentă din Talmaza vin în ajutorul locuitorilor raionului Ștefan Vodă, dar și în sprijinul unor oameni din raionul Căușeni.

În situația nemaipomenit de gravă și riscantă din prezent, Svetlana Sârghi, care este felceră de 17 ani, spune că cel mai important este să se intervină prompt și cu mult curaj.

Ei sunt printre cei care suportă consecințele. Sunt eroii din cadrul Serviciului de Asistență Medicală Urgentă, care se sacrifică, iar unii devin victimele noului tip de coronavirus.

Deși știu că se supun zilnic riscului de infectare, ei continuă să muncească. Sunt chemați să ofere ajutor de la opt dimineața și până a doua zi la aceeași oră.

Opinia ta contează. Comentează!