Patrula Jurnal TV, 7 Martie

Prezentată de Vlad Marcoci

Crimă odioasă la Holercani! Două adolescente, de câte 16 ani, au fost împușcate de către un individ. Din nefericire, una dintre fete a murit la spital, iar cealaltă rămâne internată cu multiple răni. Adolescenta rănită la picioare se află la Spitalul raional Dubăsari. Totul s-a întâmplat din cauza geloziei, spun polițiștii. Agresorul a fost reținut. Este vorba despre un tânăr de 27 de ani. Asupra lui a fost găsită arma, din care s-a tras în cele două adolescente.

Un post mobil al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență este dislocat în preajma Centrului COVID din Chișinău. Misiunea pompierilor este să asigure securitatea antiincendiară a întregii instituții. Au fost instruiți 16 salvatori, care sunt gata acum să intervină imediat în caz de situație excepțională.

O companie, care aparține unui figurant în dosarul fraudei bancare, s-ar fi ocupat cu contrafacerea vinurilor de marcă. În noiembrie anul trecut, inspectorii vamali au reținut mai multe loturi de sticle cu vin, etichetate ca aparținând unui celebru brand australian, dar care, de fapt, erau îmbuteliate la o vinărie din satul Zâmbreni, raionul Ialoveni. Acestea urmau să ajungă pe piața din Hong-Kong. Procurorii au pornit o cauză penală pentru prejudicierea drepturilor de autor ale deținătorilor mărcii. Potrivit surselor Jurnal TV, doar în 2020, peste 50 de containere cu vin autohton, marcate ca fiind ale brandului australian, au ieșit din vama moldovenească.

Opinia ta contează. Comentează!