Ștefan Gațcan ar fi renunțat la mandatul de deputat
Politic 1 iulie 2020, 19:16 | 1684

La o zi după ce a părăsit fracțiunea socialiștilor și a aderat la grupul ”Pro Moldova”, Ștefan Gațcan ar fi renunțat la mandatul de deputat. Anunțul a fost făcut de către președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, care a prezentat și o cerere semnată de Gațcan. Acesta din urmă nu a lansat niciun mesaj public, iar telefonul este deconectat. Potrivit unor informații, Gațcan ar fi fost sechestrat de către foștii colegi din PSRM.

Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a postat un mesaj pe Facebook din numele deputatului Ștefan Gațcan. ”Renunț la mandatul de deputat, pentru a mă dedica integral carierei profesionale în medicină, dar rămân parte a echipei PSRM”, ar fi declarat Gațcan. Furculiță a publicat și cererea de renunțare la mandat, pe care ar fi semnat-o Gațcan. Între timp, au apărut informații că, de fapt, Gațacan A FOST sechestrat într-un birou al Parlamentului de către foștii lui colegi socialiști, fiind obligat să-și depună mandatul. Printre cei, care l-ar fi presat pe Gațcan ar fi și Nicolae Pascaru. L-am sunat pe acesta pentru o reacție, dar nici el, nici colegii săi, Corneliu Furculiță și Vlad Batrîncea, nu ne-au răspuns la apel. Telefonul lui Ștefan Gașcan este deconectat. Ulterior, a apărut o poză de la ședința de azi a fracțiunii PSRM, în timpul căreia Gațcan ar fi decis să-și depună mandatul. Alături de Gațcan îl vedem pe deputatul socialist Vasile Bolea, care are o hârtie în față. Cu puțin timp în urmă, președintele grupului ”Pro Moldova”, la care a aderat Gațcan, a declarat că deputatul ar fi fost dus forțat de foștii colegi socialiști la sediul Președinției. Acolo a venit și Andrian Candu, alături de alți membri ai grupului ”Pro Moldova”, cerând eliberarea lui Gațcan și intervenția forțelor de ordine.

În timp ce deputatul grupului Pro Moldova Vladimir Cebotari încerca să verifice mașinile care ies din Curtea Președinției, unul dintre vehicule nu a frânat în fața legislatorului, astfel că acesta a săltat peste capota mașinii.

Într-un comunicat remis de instituția prezidențială se arată că ”deputatul Ștefan Gațcan nu s-a aflat astăzi în clădirea Președinției, iar afirmațiile deputaților care au venit în fața instituției sunt false”.

De notat că încă de ieri se scria pe unele platforme on-line afiliate socialiștilor că Ștefan Gațcan va fi presat să-și depună mandatul, deoarece pentru PSRM ar fi o chestiune principială să-i avertizeze pe alți deputați să cântărească bine înainte de a părăsi partidul. 

Opinia ta contează. Comentează!