Vladimir Voronin s-a arătat deranjat de prezența drapelului UE în Parlamentul Republicii Moldova
Politic 9 decembrie 2021, 19:58 | 1010

Vladimir Voronin s-a arătat deranjat de prezența drapelului Uniunii Europene la tribuna Parlamentului Republicii Moldova. Liderul comuniștilor a întrebat ce statut juridic are steagul UE, care ar permite arborarea lui în plenul Parlamentului. Asta în contextul în care chiar în timpul mandatului prezidențial al lui Voronin, pe 24 martie 2005, legislativul de la Chișinău a adoptat direcția de integrare europeană a Republicii Moldova.

VLADIMIR VORONIN: "Ce statut are această materie albastră pe scena Parlamentului."

IGOR GROSU: "Acest drapel simbolizează Uniunea. Cum? Corect! Noi putem să facem o lecție de heraldică, să invităm un specialist, să punem aici mai multe drapele și să ne explice. Acum, domnule președinte, dacă avem gust de glume, noi râdem, glumim, dar și la treabă ne punem.

VLADIMIR VORONIN: "Nu m-ați înțeles. Eu nu am întrebat ce prezintă sau ce înseamnă asta. Eu am întrebat - ce statut în Republica Moldova are el? Oficial statut. În Constituție este descris ”drapelul Republicii Moldova”."

IGOR GROSU: "Statutul acestui simbol își trage istoricul de prin 2005, 2006, când un minister chiar a fost redenumit în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și exprimă voința politică și populară a cetățenilor Republicii Moldova de integrare europeană."

OLEG REIDMAN: "Eu cred că noi ar trebui să inițiem un proiect de lege privind folosirea simbolurilor statelor străine și organizațiilor internaționale pe teritoriul Republicii Moldova: unde, când și cu ce ocazie. Atunci aceste întrebări vor dispărea de la sine. Mulțumesc."

IGOR GROSU: "Vă încurajez să faceți uz de dreptul Dumneavoastră. Vă mulțumesc."

Opinia ta contează. Comentează!