Jurnalul orei 15, 21 Septembrie
Jurnalul orei 15:00 21 septembrie 2021, 17:32 | 1260

Prezentat de Eugenia Apostu

Adunarea Generală a Judecătorilor, care urma să aibă loc pe 1 octombrie, a fost amânată din nou. Ziua întrunirii magistraților a fost stabilită pentru 3 decembrie. Decizia a fost luată astăzi unanim de cei opt membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Procuratura Generală consideră că nu există vreun motiv să pornească o anchetă privind trucarea unor imagini cu președintele Maia Sandu și deputatul fugar Ilan Șor. „Nu sunt temeiuri pentru intervenție”, i-a răspuns Procuratura deputatului PAS, Lilian Carp, autorul unei sesizări cu privire la imaginile trucate. În opinia lui Carp, procuratura se eschivează să pornească o urmărire penală pe acest caz.

Trei judecători, care au decis strămutarea dosarului Șor de la Curtea de Apel Cahul la Curtea de Apel Chișinău, ar putea fi examinați de Inspecția Judiciară și de Consiliul Superior al Magistraturii. Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, anunță că va depune o sesizare privind conduita celor trei magistrați. Ședința de judecată a dosarului Șor urma să fie astăzi, însă a fost din nou amânată.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie