Jurnalul orei 15, 9 Aprilie
Jurnalul orei 15:00 9 aprilie 2024, 15:52 | 392

Prezentat de Vasile Luchianu

Venituri de câteva milioane de lei anual, automobile de lux și... o statuie de cinci mii de euro. Asta găsim în declarația de avere și interese personale pentru anul 2023 a consilierului municipal Ion Onța, membru al Mișcării Alternativa Națională, partid condus de Ion Ceban. În ce condiții trăiește Ion Onța, aflați în continuare.

Fostele republici sovietice, Estonia, Lituania și Letonia, au avansat spectaculos odată cu integrarea în Uniunea Europeană, fiind un model de prosperitate. Cele trei țări baltice sunt acum ca un magnet pentru investitori. Toți se bucură de stabilitatea economică - și băștinași, și cei care au venit aici de mult timp. Echipa noastră de filmare i-a întâlnit în orașul Tallinn pe câțiva basarabeni, care au ales să rămână în Estonia pentru totdeauna.

Germania pregătește dislocarea permanentă a circa 5.000 de militari în afara țării, în Lituania. Măsura reprezintă o premieră în istoria armatei germane și a fost decisă ca urmare a agresivității Rusiei în regiune. Primii militari au ajuns de luni la Vilnius.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie