Un incendiu de proporții face ravagii în California, acolo unde au fost mistuite două cartiere de lux
Externe 13 mai 2022, 19:46 | 842

Zeci de conace de milioane de dolari și alte locuințe au ars într-o singură noapte în California. Sute de oameni au fost evacuați din calea incendiului care face ravagii la sud de Los Angeles, scrie presa de peste Ocean.

Deasupra cartierelor se intervine inclusiv cu avioane. 900 de case trebuie evacuate obligatoriu întrucât flăcările se extind rapid. Focul înaintează spre stațiunile montane din nordul statului vecin, New Mexico. Jarul care este dus de vânt înaintea frontului de foc este cel care a incendiat multe dintre case. Bărbatul din imagini venea spre locuința sa și a găsit-o distrusă.

Iar această femeie nu a reușit să ajungă acasă, unde se afla patrupedul ei, însă pompierii au reușit să îi salveze cățelul.

Peste 500 de pompieri au fost trimiși să intervină. Aceștia susțin că incendiul nu poate fi ținut sub control din cauza vântului care îl alimentează. Un purtător de cuvânt al echipelor de intervenție a declarat că un pompier a fost rănit și transportat la spital. Oficialii locali spun că seceta adusă de schimbările climatice înrăutățește situația.

BRIAN FENNESSY, pompier-șef comitatul Orange, California: "Vânturile acestea nu sunt neobișnuite. Nu sunt vânturile Ana, sunt vânturi de coastă pe care le avem în general în fiecare zi."

Oficialii nu au spus deocamdată de la ce a pornit focul. Sezonul incendiilor a început mai devreme anul acesta, inclusiv din cauza secetei care durează de ani de zile.

Opinia ta contează. Comentează!