Solistul trupei rock din Rusia ”DDT” s-a ales cu amendă după ce a condamnat războiul și l-a criticat pe Putin
Externe 20 mai 2022, 20:37 | 870

Iuri Șevciuk, liderul trupei rock din Rusia, ”DDT”, s-a ales cu proces verbal după ce, în cadrul unui concert în orașul Ufa, a criticat invazia în Ucraina, dar și cultul personalității țesut în jurul lui Vladimir Putin. La un moment dat, în pauzele dintre piese, Șevciuk le-a vorbit fanilor săi veniți la concert despre adevăratele valori, de care, în opinia lui, ar trebui să țină cont aceștia. Declarațiile liderului DDT au explodat mediul online.

IURI ȘEVCIUK, solistul trupei ”DDT”: "Acum ei ucid oameni în Ucraina. Pentru ce? Băieții noștri mor acolo. Pentru ce? Ce fel de scopuri, prieteni? Ce scopuri sunt acestea, din nou?! Iarăși mor tinerii Rusiei și ai Ucrainei! Mor bătrâni, femei și copii pentru niște planuri grandomane ale unui nou ”Cezar” de-al nostru, da? Patria, prieteni, nu este fundul președintelui, care trebuie pupat și lins în permanență. Patria este o bătrânică sărmană de la gară, care își vinde cartofii. Iată aceasta este patria!"

Ulterior, directorul centrului de producție de la Ufa, Radmir Usaev, a anunțat pe pagina sa de Instagram că lui Iurii Șevciuk i-a fost inițiat un proces verbal pentru declarațiile respective. Potrivit lui Usaev, imediat după concert, reprezentanți ai structurilor de forță au pătruns în culise și ”timp de o oră au purtat discuții pe marginea celor întâmplate la concert și declarațiile lui Șevciuk”. Deși inițial polițiștii au vrut să-l rețină pe artist, până la urmă au renunțat la idee, solicitându-i muzicianului să semneze procesul verbal, după care au plecat.

Anterior, în aprilie, concertul trupei DDT care trebuia să aibă loc în orașul Tiumen, a fost anulat din cauza refuzului solistului de a evolua într-o sală unde, pe fundal, urma să fie afișată o uriașă literă „Z” – simbol al agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Opinia ta contează. Comentează!