Jurnalul orei 17, 25 Mai
Jurnalul orei 17:00 25 mai 2022, 18:41 | 1235

Prezentat de Vasile Luchianu

Prețul de achiziție al gazelor rusești scade, iar Moldovagaz, controlată de Gazprom, cere majorarea tarifului pentru consumatori. Șeful întreprinderii moldo-ruse, Vadim Ceban, a depus o solicitare la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în care îi cere instituției să aprobe, începând cu 1 iunie, creșterea tarifului de la 14 lei și 6 bani, la 22 de lei și 23 de bani, fără TVA, pentru un metru cub de gaze naturale. Cu tot cu TVA, tariful ar ajunge la 24 de lei. Ceban ne asigură că solicitarea Moldovagaz nu are nicio legătură cu evenimentele politice din țară.

Benzina și motorina continuă să se scumpească. Autoritatea în domeniu a stabilit noi prețuri plafon la carburanți pentru ziua de joi, 26 mai.

Înainte să fie judecat de instanță, Igor Dodon este judecat de oameni. O echipă Jurnal TV a întrebat trecătorii ce cred despre reținerea fostului președinte. Unii îi reproșează continuarea dezmățului oligarhic după Plahotniuc, alții - că nu a făcut nimic pentru a apropia Moldova de UE, iar cei care îl compătimesc, vorbesc despre el la trecut. Cât despre eventuala condamnare a lui Dodon, oamenii cred că specificul justiției moldovenești oferă șanse mici ca acest proces să aibă finalitate în baza legii.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie