Jurnalul orei 15, 1 August
Jurnalul orei 15:00 1 august 2023, 19:14 | 457

Un autocar cu 60 de persoane la bord, cetățeni ai Republicii Moldova și ai României, a luat foc pe o autostrada din Viena. Potrivit autorităților din Austria, incendiul a izbucnit luni, în jurul orei 14:00. Toți pasagerii, care veneau din Spania, au fost evacuați la timp, fără ca cineva să fi fost rănit, afirmă oficialii de la Chișinău.

O fată de 16 ani a murit, iar alte patru persoane au fost rănite ieri seara într-un accident rutier în apropiere de satul Gordineștii Noi, raionul Edineț. Șoferul nu era în stare de ebrietate.

O angajată a Preturii sectorului Râșcani a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru corupere pasivă și fals în acte publice. Femeia este obligată să achite și o amendă de 200 de mii de lei.

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, insistă pe reformularea instituției, după modelul DNA din România. Într-o conferință de presă, organizată cu ocazia împlinirii unui an de activitate, Dragalin a subliniat că astfel, procurorilor le-ar fi mai ușor să investigheze faptele de corupție. Șefa de la Procuratura Anticorupție a mai cerut majorări de salarii pentru procurori, o clădire separată și echipament modern.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie