După ce ieri motorina s-a scumpit cu 22 de bani, astăzi ANRE a stabilit o nouă majorare - de 33 de bani
Economic 23 august 2022, 19:41 | 571

Prețul motorinei a intrat, din nou, pe un trend de scumpiri galopante. După ce prețul plafon al motorinei s-a majorat ieri cu 22 de bani, astăzi Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit o nouă scumpire - de 33 de bani. În acest condiții, motorina va putea fi vândută de la miezul nopții cu 26 de lei și 49 de bani.

Și prețul benzinei va crește, însă cu doar trei bani. Astfel, prețul plafon al benzinei va ajunge mâine la 25 de lei și 81 de bani. Comparativ cu prețurile de acum o săptămână, benzina s-a scumpit cu 20 de bani, iar motorina - cu 84 de bani. Acest produs va fi mâine mai scump cu 68 de bani decât benzina.

Motorina a ajuns să fie ușor mai scumpă decât benzina pe 17 august, dar în ultimele două zile acest proces a accelerat. Potrivit ANRE, majorările din ultima perioadă sunt cauzate de creșterea cotațiilor Platts pentru produsele petroliere la bursele internaționale. Unul dintre factorii majori care afectează cotațiile este instabilitatea continuă la capitolul aprovizionării rafinăriilor cu țiței și insuficiența produselor petroliere pe principalele piețe de pe continentul european. Cât privește prețul unui baril de petrol BRENT, de referință pe piața internațională, vedem că acesta s-a scumpit cu aproximativ doi dolari de ieri până azi: de la 95, la 97 de dolari.

Opinia ta contează. Comentează!