Image-Description
Unioniștii nu se pot pun de acord în privința unui efort comun la alegerile locale din Chișinău
Politic 12 septembrie 2019, 11:55 | 1407

Partidele unioniste nu reușesc să-și conjuge eforturile în lupta pentru Primăria municipiului Chișinău. Concluzia poate fi trasă din discuțiile are s-au purtat pe marginea acestui subiect, într-o emisiune la TVR Moldova, între liderii mai multor formațiuni care militează pentru Unirea Republicii Moldova cu România.

Astfel, în timp ce vicepreședinta Mișcării Populare Antimafie, Daniela Bodrug, spune că dispersarea forțelor politice unioniste este extrem de păguboasă, Ana Guțu, vicepreședintă a Partidului Unității Naționale consideră că ideea coagulării tuturor partidelor unioniste într-o singură forță politică este în prezent imposibilă. Iar vicepreședintele Partidului Liberal, spune că rostul unui candidat la Primăria Capitalei nu este să facă Unirea, ci să se îngrijească de problemele orașului.

„Dacă fiecare partid unionist își va înainta propriul candidat pentru municipiul Chișinău, atunci de câștigat va avea acest binom (n.r. PSRM-ACUM) pentru că fiecare partid unionist va face jocul acestora”, a declarat Daniela Bodrug. Ea este de părere că la un numitor comun s-ar fi ajuns până acum, dacă nu ar fi existat „interese personale sau de partiduţe”. În acelaşi timp, dacă unioniștii nu vor găsi un candidat comun, Antimafie nici nu va participa la aceste alegeri locale în municipiul Chișinău, a mai spus Daniela Bodrug.

Pe de altă parte, Ana Guțu afirmă că actuala conjunctură politică face imposibilă constituirea unei singure formațiuni unioniste, în baza celor existente deja.

„Mai degrabă am putea convinge electoratul unionist să susțină un singur candidat pentru Primăria orașului Chișinău. Să fie un singur candidat comun unionist. Avem nevoie de un candidat român și când spun român spun că trebuie să fie cu identitate românească, să-și cunoască obârșiile și care va duce, cel puțin, înainte stindardul lansat încă de primarul Nicolae Costin”, a declarat vicepreședinta PUN, adăugând că partidul său ar fi gata să se retragă, dacă în cursă va intra un alt candidat unionist, mult mai bun şi cu mai multe șanse.

La rândul său, Ion Cebanu a delarat că PL nu se poate uni cu „pseudo-unioniști”, care au făcut campanie pentru PDM.

„Plahotniuc nu mai este, dar cauza trăiește. Foarte mulți unioniști, în momentul de criză și-au demonstrat adevărata fâță. Eu nu știu cum putem să ne unim cu niște unioniști care făceau campanie lui Plahotniuc și PD-ului”, a spus Ion Cebanu în cadrul emisiunii.

Opinia ta contează. Comentează!