Jurnalul orei 17, 10 Noiembrie
Jurnalul orei 17:00 10 noiembrie 2021, 21:05 | 1317

Prezentat de Prodan Adrian

MoldovaGaz insistă ca tariful majorat marți de ANRE până la 10 lei și 26 de bani pentru un metru cub să fie menținut cel puțin un an. Asta în condițiile în care ieri autoritatea de reglementare ne asigura că tariful majorat de 2,4 ori este unul provizoriu și va fi valabil doar până la sfârșitul acestei luni. Președintele MoldovagGaz, Vadim Ceban, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că prețul ar trebui menținut chiar dacă, la bursele internaționale, cotația gazelor va scădea.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au emis mandat de arestare pe un termen de 20 de zile pe numele unui intermediar și control judiciar pentru ceilalți doi implicați în dosarul corupției de eliberare a certificatelor de vaccinare. Decizia a fost luată astăzi după ce procurorii au cerut mandat de arestare preventivă pentru toți cei reținuți în dosarul respectiv. Dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă până la șapte ani de pușcărie.

Trei persoane, printre care doi angajați ai Ministerului de Interne, riscă până la zece ani de închisoare pentru activități ilegale. Suspecții au fost prinși cu mărfuri de contrabandă în valoare de 1,5 milioane de lei. Un alt polițist implicat în schemă a reușit să fugă, fiind acum căutat.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie