21 de artiști de peste hotare vor evolua în cadrul Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” din acest an
Cultură 6 septembrie 2022, 17:52 | 965

21 de artiști de peste hotare vor evolua în cadrul Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” din acest an. A 30-a ediție a Festivalului va începe joi, 8 septembrie și se va încheia pe 25 septembrie. Potrivit organizatorilor, pe scena Teatrului de Operă și Balet vor fi jucate șapte spectacole.

În acest an, festivalul găzduiește artiști din mai multe țări.

NICOLAE DOHOTARU, director artistic TNOB „Maria Bieșu”: "Vor fi dirijori din România, din Polonia, din Ucraina și Spania. Nemaivorbind de cântăreți, în general, cred că avem din zece țări invitați."

Va evolua pentru prima dată într-o asemenea distribuție solista moldoveancă, Valentina Nafornița.

VALENTINA NAFORNIȚA, solistă: "Oamenii să vină la spectacolul de deschidere, este o ediție aniversară. Este o fericire și o bucurie să cânt acasă la această ediție aniversară."

Festivalul va debuta cu opera „Carmen”, având-o în rol principal pe solista de peste Prut, Ramona Zaharia.

RAMONA ZAHARIA, solistă din România: "Întotdeauna când sunt alături de oameni buni, spun că sunt acasă. Important e să fim alături de artă și alături de cultură."

Publicul va avea șansa să vadă inclusiv operele: „Turandot”, „Boema” și opera „Aida” și spectacolele de balet „Lacul Lebedelor”, și „Giselle”. În ultima zi a festivalului, în data de 25 septembrie, artiștii vor susține un concert de gală.

ION GROSU, director TNOB „Maria Bieșu”: "Sperăm că și la această ediție vă vom surprinde cu spectacole frumoase, cu invitați deosebiți și cu alte surprize pe care o să le vedeți pe parcursul festivalului."

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii al Republicii Moldova: "Este extrem de important pentru o țară, este un indiciu al unui nivel de cultură existența în această țară existența unui teatru de Operă și Balet."

În acest an, bugetul festivalului este de două milioane de lei.

Opinia ta contează. Comentează!