Jurnalul orei 15, 14 Iunie
Jurnalul orei 15:00 14 iunie 2023, 21:15 | 434

Prezentat de Vasile Luchianu

Fostul judecător ucrainean Nicolai Ceaus, răpit din Chișinău acum doi ani, a fost condamnat în Ucraina la zece ani de închisoare pentru luare de mită. Ceaus a fost privat de dreptul de a ocupa funcții în justiție pe o perioadă de trei ani, fiindu-i confiscată averea. Ceaus a fost arestat chiar în sala de judecată. Potrivit presei de la Kiev, avocații lui Ceaus vor contesta sentința.

Autoritățile din Israel au fost informate că oligarhul fugar Ilan Șor a fost găsit vinovat de fraudarea sistemului bancar al Republicii Moldova și a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Chișinău. În aceste condiții, autoritățile vor trimite, în curând, încheierea motivată a instanței și vor cere repetat extrădarea lui Șor. Decizia Curții de Apel este un argument care ar trebui să convingă Israelul să-l extrădeze pe fugar, susține ministrul justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

Fostul ministru adjunct al Economiei și fostul director al „Moldtelecom” în perioada 2009 - 2015, Vitalie Iurcu, va ajunge pe banca acuzaților. Procurorii au încheiat urmărirea penală și au trimis dosarul în instanță, anunță Procuratura Anticorupție. Lui Vitalie Iurcu, unul dintre cei mai bogați funcționari ai statului de pe vremea lui Vladimir Plahotniuc, îi este incriminată săvârșirea infracțiunii de fals în declarații. Acesta nu ar fi indicat în declarația de avere o mașină de lux, șapte conturi bancare în Austria și alte proprietăți.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie