Actrița și regizoarea Daniela Burlaca a scris o carte, intitulată "Melanj"
Cultură 30 august 2021, 20:07 | 3291

Actrița și regizoarea Daniela Burlaca și-a lansat prima ei carte, intitulată "Melanj". Lucrarea, în care se vorbește despre viață, teatru și pasiuni, este ilustrată cu imagini ce redau istoria vieții de până acum a autorului. Evenimentul a culminat cu un recital artistic.

DANIELA BURLACA, actriță și regizoare: "Cineva mi-a sugerat: scrie despre teatru din tine. Asta înseamnă teatru, viață, pasiuni, oameni, familie, emoții. Despre asta am scris. Nu am făcut filosofie sau psihologie. Nu am scris un roman de dragoste și nici versuri, am scris niște confesiuni, niște meditații, care sper că le vor transmite un mesaj celor care o vor citi și sper să mă înțeleagă corect. Am scris ce am simțit."

Alături de tânăra scriitoare au fost colegii de scenă, prietenii, spectatorii fideli și familia.

LUDMILA BURLACA, mama Danielei Burlaca: "Simt o bucurie, pentru că Daniela este o fire care nu poate sta locului. Mereu caută ceva nou, ceva interesant pentru ea, dar și pentru societatea în care se află. Eu îi doresc Danielei mult succes și este chipul dragostei noastre. Este primul nostru copil, unica noastră fiică și ne mândrim cu ea."

DANA CIOBANU, actriță: "Eu îi sugerez să-și întreacă granițele, să persevereze și să se bucure de libertate, să experimenteze libertatea până la capăt. Eu zic că după 35 totul abia începe. Urmează să se întâmple lucruri fenomenale în viața ei de artist."

NICU ȚURCANU, actor: "Foarte sincer mă bucur pentru ea, pentru colega, pentru prietena mea, pentru omul, lângă care seară de seară muncesc, conspir, creez, că a reușit să scoată acest produs literar, artistic, și să-l pot avea pe raftul meu."

LUMINIȚA SUVEICĂ, conferențiar universitar: "Doamna Daniela Burlaca este extraordinară. Ea poate să facă nu doar teatru, nu doar scenografie, dar poate și să scrie, să scrie destul de frumos. Cel mai important, ea scrie cu sufletul, cu multă dragoste."

CĂTĂLINA ȚURCANU, spectatoare: "Este o fire misterioasă, o fire pe care o vei descoperi în cartea, pe care a scris-o și aștept cu nerăbdare să o cunosc."

Cartea-album "Melanj" are 400 de pagini. Lucrarea redă o narațiune despre viața, trăirile și activitatea Danielei Burlaca.

CLAUDIA PARTOLE, scriitoare: "Am reușit să frunzăresc ca să-mi dau seama că are pană de scriitor. Este firesc acest lucru. Un actor care rostește atâtea monologuri, care intră în viața atâtor personaje, nu poate să nu ajungă să-și povestească propria biografie. O face destul de original."

Cartea "Melanj" semnată de Daniela Burlaca poate fi găsită în librăriile din Chișinău.

Opinia ta contează. Comentează!