Mii de fermieri riscă să intre în faliment, după ce toate piețele și-au sistat activitatea din cauza pandemiei
Economic 3 aprilie 2020, 17:34 | 1303

Mii de fermieri riscă să intre în faliment, după ce toate piețele și-au sistat activitatea din cauza pandemiei. Agricultorii nu-și pot vinde legumele de sezon în magazinele mari, deoarece rețelele de retail refuză primirea și expunerea producției. Despre acest lucru a vorbit vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, care i-a cerut premierului Ion Chicu să adopte urgent măsuri de susținere a miilor de fermieri care se află în pericol de insolvență.

Solicitat să comenteze propunerea deputatului, consilierul lui Ion Chicu, Vitalie Dragancea, ne-a declarat Alexandru Slusari încearcă să-și concentreze o parte din atenția publică.

Precizăm că miercuri, Guvernul și-a angajat răspunderea pe un proiect care își propune măsuri de susținere a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență. Acesta prevede inclusiv reducerea cotei TVA, de la 20 la 15 la sută, pentru sectorul HORECA și scutirea de plată a deținătorilor de patentă, care şi-au sistat activitatea. Opoziția parlamentară a atenționat că proiectul de lege conține și unele norme, care ar favoriza anumite grupuri de interese. Mai exact, s-a făcut referire la favorizarea industriei tutunului, modificări de taxe la exploatarea resurselor minerale și scutiri pentru magazinele duty-free de la intrarea în Republica Moldova. Ministrul Finanțelor Sergiu Pușcuța a calificat declarațiile opoziției parlamentare drept ”false”. 

Opinia ta contează. Comentează!