„Așa cum se întrezărește acum, conceptul de reformă gândit de către guvernarea precedentă, acea evaluare externă care oferea mari speranțe că sistemul judecătoresc se va reforma, a fost dată peste cap complet. De evaluare externe nu mai este vorba, se discută despre o evaluare internă ca toți judecătorii din sistem să se evalueze pe ei înșiși, pe neamurile lor, cumetri, cumnați, nănași. Ei pe ei se știu, o mână o spală pe alta. Acest lucru este foarte regretabil, dar noi sperăm în viitorul apropiat sau când vor fi următoarele alegeri să revenim la guvernare și să ducem până la capăt această reformă”, a declarat Mihai Popșoi în emisiunea „Cabinetul din umbră” de la postul Jurnal TV.

Deputatului PAS a subliniat că fără o reformă adevărată a justiții în Republica Moldova nu vin investitorii străini, iar cetățenii vor continua să plece masiv peste hotare.

Pe lângă asta, deputatul PAS este convins că, după numirea lui Alexandr Stoianoglo în funcția de procurorul general, dosarul privind uzurparea puterii în stat nu va ajunge în instanță.

Pe de altă parte, deputatul PDM afirmă că temei pentru uzurparea puterii în stat nu a existat în luna iunie anul curent. Potrivit lui, guvernarea democrată a acționat în baza unor acte emise de Curtea Constituțională.

„Acest dosar nu are nicio perspectivă. Aceasta o înțelege toată lumea și o recunoaște. De instituții blocate nu poate fi vorba, instituțiile au lucrat”, a afirmat politicianul, care califică acest dosar ca fiind intentat de Procuratură la comandă politică.

Emisiunea integral o puteți vedea aici: