A fost inaugurat cel mai lung pod pietonal suspendat din lume
Monden 30 aprilie 2021, 20:40 | 1144

A fost inaugurat cel mai lung pod pietonal suspendat din lume! Construit timp de câțiva ani în nordul Portugaliei, acesta are 516 metri lungime și atârnă la 175 de metri deasupra răului Paiva. Înainte de ceremonia oficială de deschidere, care va avea loc duminică, cetățenilor din orașul apropiat Arouca li s-a permis să traverseze primii impresionantul pod, construit din metal și sticlă.

Podul denumit ”Arouca 516”, traversează defileul abrupt al râului Paiva, care este traversat în mai multe zone de pasarele din lemn. Locuitorii orașului aflat în apropiere speră că noua atracție turistică va contribui la revigorarea industriei turismului din regiunea a cărei economie a fost devastată de pandemie. Aceștia spun că au trăit o experiență extraordinară la traversarea podului și se simt mândri că o asemena structură a fost construită lângă localitatea lor.

Podul ”Arouca 516” bate recordul pentru cel mai lung pod pietonal suspendat, deținut din 2017 de Podul Charles Kuonen de la Randa, construit în Alpii Elvețieni.

Opinia ta contează. Comentează!