Omor cu martori suspecți la Dondușeni - Patrula Jurnal TV, 8 August
Patrula Jurnal TV 8 august 2021, 20:49 | 3468

Un tânăr de 40 de ani din satul Teleșeuca, raionul Dondușeni a fost ucis cu sânge rece, iar trupul a fost găsit abandonat în curtea casei sale. În timp ce apropiații povestesc despre o bătaie cruntă în care ar fi implicați patru tineri din localitate, oamenii legii au reținut doar un bărbat, care și-ar fi recunoscut vina. Ceilalți trei au statut de martori în dosar. Localnicii sunt îngroziți și spun că tatăl unuia dintre martori ar fi ex-polițist și ar încerca să se implice în favoarea agresorilor. Un reporter de investigație Jurnal TV a încercat să afle de ce așa-zișii martori nu au intervenit pentru a opri bătaia, cine a sunat la poliție, dar și la ce etapă se află urmărirea penală.

Anatolie Petrache muncea peste hotare, iar recent și-ar fi cumpărat o locuință în satul său de baștină. Pe 29 mai, bărbatul ar fi fost vizitat de mai mulți tineri din localitate. Băieții ar fi jucat cărți și ar fi consumat băuturi alcoolice.

Potrivit poliției, între răposatul Anatolie și unul dintre oaspeți s-ar fi iscat o ceartă. Bărbații ar fi ieșit în curtea casei la o țigară.

În timp ce poliția afirmă că, în locuință bărbatului ucis ar fi rămas doar două persoane, oamenii din Teleșeuca susțin că, în acea noapte, acolo erau mai mulți tineri din sat.

Mătușa victimei spune că s-a îngrozit când și-a văzut nepotul plin de sânge. Femeia afirmă că agresorii l-ar fi bătut cu bestialitate, corpul era numai vânătăi și coastele erau rupte. Tânărul era, practic, de nerecunoscut.

Cei care ar fi asistat la bătaie sunt vecinii răposatului Anatolie Petrache. Astăzi, Nicu, Mihai și Cornel au statut de martori în acest dosar.

Pe unul dintre martori l-am găsit acasă, însă a refuzat să ne povestească ce s-a întâmplat cu adevărat în acea noapte.

Cel de-ai doilea martor în dosar, este Cornel. Oamenii din localitate spun că acesta este fiul unui fost polițist și că anume cunoștințele tatălui din poliție i-ar fi ajutat pe tineri să se aleagă doar cu statut de martori în acest dosar. Mama lui Cornel a confirmat că soțul ei este fost polițist.

Mama lui Cornel susține că fiul ei se prezintă regulat atunci când este abordat de oamenii legii. Femeia nu a dorit să vorbească despre tragedie și spune că nu discută cu fiul său pe această tema. Mama martorului ne-a spus că agresorul și-ar fi luat toată vina asupra sa, așa că feciorul ei este nevinovat.

Femeia afirmă că acesta nu mai locuiește cu ei, s-ar fi căsători și nu știe unde-l putem găsi. Potrivit oamenilor din sat, Cornel ar locui la bunica soției sale. Am încercat să-l găsim la casa respectivă, dar acesta nu a binevoit să iasă să discute cu noi.

Cel de-al treilea martor care ar fi asistat la această bătaie este un minor, vecin cu victima. Discuția purtată cu Mihai a avut loc în prezența mamei sale.

În timp ce oamenii legii ne-au spus că în momentul încăierării erau doar doi tineri, atât rudele victimei, cât și martorii spun că erau trei.

Nu este clar de ce, cei trei tineri care erau prezenți în ogradă nu au încercat să oprească bătaia sau cel puțin să sune la poliție.

În timpul discuției cu Mihai, a intervenit și mama sa, care ar avea dubii că fiul său ar spune adevărul.

Iar mama lui Nicu, un alt martor în dosar, ne-a spus că aceștia întâmplător ar fi ajuns în ograda victimei. Asta deși poliția și rudele lui Anatolie susțin că aceștia au jucat cărți și au servit băuturi alcoolice.

Nu este clar ce s-a întâmplat mai departe, cine a sunat la poliție pentru a anunța despre cele întâmplate...Poliția ne-a spus că ar fi fost sesizată de o vecină sau de un locuitor al satului Teleșeuca. Procurorul de caz a refuzat să ne spună cine a sunat la 112.

Bărbatul era căzut la pământ, în genunchi, cu capul în jos și nu mai respira. Mama minorului care are statut de martor în dosar afirmă că în data de 30 mai, duminică dimineață, s-a trezit cu poliția la poartă.

Rudele victimei spun că le este frică pentru viața lor, deoarece doar unul dintre făptași ar fi fost izolat. Mătușa lui Anatolie Petrache a fost vizitată recent de mama învinuitului.

Am încercat să discutăm cu doamna Elena mama bărbatului reținut pentru omor, însă aceasta a refuzat să discute cu noi.

Sufletist și fără părinți, Anatolie avea grijă de mătușa Ana. Zilnic, bărbatul își vizita rudele și îi anunța despre planurile sale. Oamenii din localitate au doar cuvinte de laudă pentru tănărul ucis.

Oamenii legii au pornit un dosar penal pentru omor.

Timp de două luni, au avut loc mai multe audieri și percheziții, iar dosarul a ajuns pe masa procurorilor.

În timp ce rudele bărbatului ucis și oamenii din localitate așteaptă ca toți participanții la bătaie să fie trași la răspundere, procurorul de caz anunță că o singură persoană este cercetată penal. Mai mult, agresorul și-ar fi recunoscut vina, iar pedeapsa i-ar putea fi micșorată.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie