Jurnalul orei 17, 11 Iulie
Jurnalul orei 17:00 11 iulie 2021, 18:14 | 1235

Prezentat de Vasile Luchianu

Transportarea organizată a alegătorilor la vot ar fi în plină desfășurare la mai multe secții de votare din Rusia. Alegătorii care vin să voteze la Moscova ar fi ”stimulați” prin oferirea unor vouchere de 1000 de ruble. Imagini foto și video, în aceste sens, am recepționat de la telespectatorii noștri, dar probe în acest sens au apărut și pe rețele de socializare.

Cel mai fierbinte a fost astăzi la secțiile de votare deschise pentru locuitorii din regiunea transnistreană. Au fost înregistrate mai multe situații conflictuale legate de coruperea alegătorilor. Pe internet a apărut o înregistrate audio din care reiese că șefa policlinicii din orașul Tighina, Natalia Spivacenco, și-a sunat angajații, anunțându-i că trebuie să meargă organizat la votare, cu mașina pusă la dispoziție.

Observatorii Promo-LEX au raportat până acum peste 260 de incidente, în cadrul secțiilor de votare. Cele mai multe dintre ele se referă la tentative de corupere a alegătorilor, în secțiile destinate locuitorilor din regiunea transnistreană.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie