Jurnalul orei 15, 11 Iulie
Jurnalul orei 15:00 11 iulie 2021, 16:39 | 909

Prezentat de Vasile Luchianu

Peste 100 de mii de oameni au votat de dimineață, în diferite localități din Europa. Până ora 07:00, la secțiile de votare din Frankfurt erau peste două mii de alegători dornici să-și dea votul pentru viitorul parlament al Republicii Moldova. Încurajați de o idee nobilă, cetățenii au încins o horă chiar în fața secțiilor de votare. O prezență impunătoare a fost și în alte orașe - Verona, Paris, Dublin sau Bergamo.

Primele persoane în stat și-au exercitat dreptul de vot, afirmând că așteaptă de la viitorul Parlament să lucreze în interesul cetățenilor. Președintele Maia Sandu i-a avertizat pe conducătorii instituțiilor de stat privind corectitudinea scrutinului. Iar premierul interimar Aureliu Ciocoi a vorbit, din nou, despre finanțarea, pe care o va primi Comisia Electorală Centrală.

Moldovenilor stabiliți peste hotare le va fi mai simlplu să găsească astăzi cele mai apropiate secții de votare, datorită unei aplicații web, lansată săptămâna aceasta de un grup de tineri entuziaști. Este vorba de o hartă online, care îi va ajuta pe alegători să găsească cele mai apropiate secții de votare și, mai important, să identifice una care nu ar fi foarte aglomerată. Platforma online este rezultatul muncii a opt voluntari, care s-au organizat prin intermediului grupului de facebook ”Adoptă un vot”.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie