PSRM, PCRM și simpatizanții lor au protestat duminică, cerând eliberarea din arest a procurorului general
Politic 11 octombrie 2021, 19:02 | 1073

Socialiștii, comuniștii și simpatizanții lor au protestat duminică în fața Parlamentului. Ei au cerut eliberarea din arest a procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo. Manifestanții au cerut și stoparea creșterii prețurilor.

VLADIMIR VORONIN, lider PCRM: "Astăzi nu este vorba doar de Stoianoglo, este vorba de regimul care s-a instaurat în toți acești 23 de ani și care distruge treptat și valorile naționale, și sănătatea oamenilor."

IVAN DIACOV, ex-procurorul municipiului Chișinău: "-În procuratură s-a instaurat o mafie a procurorilor nu de azi, nu de ieri, dar de 10-15 ani în urmă. -De când erai procuror! -Încă nu eram procuror, încă când au venit comuniștii la putere."

IGOR DODON, președintele PSRM: "Eu am promis anterior ca să nu dăm colorit politic acestui protest, eu nu voi ieși pe scenă."

ADELA RĂILEANU, deputat BCS: "Solicităm încetarea derapajelor anticonstituționale și de degradare a statului de drept reîntoarcerea la conducerea Procuraturii Generale a procurorului general legitim Alexandr Stoianoglo."

Dacă unii protestatari cunoșteau care este motivul protestului, alții nu aveau habar.

Printre protestatari erau și minori.

GRIGORE NOVAC, membru PSRM: "- Îmi este greu să mă dau cu părerea, sunt ei minori sau nu. - Ei ne-au confirmat că au 16 ani. - Nu vă pot spune pentru că este un protest liber, cine dorește - acela vine."

Au fost și cetățeni care nu erau de acord cu acest protest.

Președintele interimar al PAS, Igor Grosu, a comentat protestul organizat de socialiști.

IGOR GROSU, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate: "Ceea ce promitem, aceea facem. Și când facem, asta deranjează. Pe cine deranjează? Pe hoți! Corect. Și asta e bine. Cu cât ei țipă mai tare - înseamnă că noi punem injecția unde trebuie și de care trebuie. Se numește anti-hoție."

Iar ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a spus că fiecare are dreptul la protest și a dat asigurări că lupta anticorupție va continua.

Opinia ta contează. Comentează!