Jurnalul orei 15, 7 Iulie
Jurnalul orei 15:00 7 iulie 2021, 18:57 | 973

Prezentat de Adrian Prodan

Un grup de tineri entuziaști a creat o aplicație web, care ar urma să faciliteze votul cetățenilor din diaspora în ziua de duminică, 11 iulie. Este vorba de o hartă, care îi va ajuta pe alegători să găsească cele mai apropiate secții de votare și, mai important, să identifice una care nu ar fi foarte aglomerată. Platforma online este rezultatul muncii a opt voluntari, care s-au organizat prin intermediului grupului de facebook ”Adoptă un vot”.

Au investit aproximativ zece milioane de euro ca să intre în apartamentele din complexul locativ ”Palmieri și Stele” din Chișinău, dar nu și-au mai văzut locuințele gata. După mai multe acțiuni de protest, oamenii și-au instalat corturi în fața complexului și spun că vor pleca doar atunci, când își vor primi apartamentele. Protestatarii cred că de vină este Primăria, care ar vrea să pună mâna pe terenul unde au fost construite blocurile.

Un taximetrist din raionul Criuleni a încercat să-i ducă pe polițiști de nas. Deși era beat criță, individul a declarat că este bolnav de coronavirus... Testul a arătat că șoferul avea o concetrație de alcool de 1,47 de miligrame per litru. Acum, el va trebui să muncească în folosul comunității, până la 240 de ore, fiind lipsit de permisul de conducere.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie