Unele troleibuze destinate copiilor erau goale,părinții și-au dus copiii la școală cu mașina
Social 1 septembrie 2020, 15:36 | 797

Începând de astăzi, între orele 06:50 și 09:00, fiecare al patrulea troleibuz de pe liniile 8, 10, 22, 24 şi 25 este destinat exclusiv transportării copiilor. Acestea au o plăcuță cu inscripția „Hai la școală, hai la grădiniță!” și în ele ar trebui să aibă acces doar copiii și câte un însoțitor din familie. Prima zi a experimentului nu a trecut însă fără incidente. În troleibuzele respective au intrat și adulți care au bruscat taxatorii și nu au vrut să coboare. S-a întâmplat în stațiile în care nu era niciun carabinier sau polițist.

La capătul liniei 10 de troleibuz, taxatoarea a dezinfectat barele, mânerele de la scaune și uși. La fiecare stație, a fost deschisă doar ușa din față. Taxatoarea ne-a spus că la prima cursă s-au urcat șase copii, la a doua - niciunul.

În troleibuzele de pe alte linii au fost mai mulți copii, iar în unele vehicule destinate doar lor, au urcat și adulți. Carabinierii au fost nevoiți să intervină.

În unele stații, forțele de ordine lipseau, așa că au fost situații când anumiți pasageri, care nici mască nu purtau, au bruscat taxatoarea și au intrat în troleibuzul destinat copiilor.

Și cei mici au confirmat că în troleibuzele pentru copii au urcat și adulți.

Începând de astăzi, în Chișină, a fost lansat un regim special de circulație a troleibuzelor şi autobuzelor. Este un proiect-pilot, care prevede că între orele 06:50 și 09:00, fiecare al patrulea troleibuz de pe liniile 8, 10, 22, 24 şi 25 este destinat exclusiv transportării copiilor spre școli sau grădinițe. În cazul autobuzelor, au fost efectuate modificări pentru liniile 5, 19, 23 şi 26. Potrivit autorităților locale, măsurile sunt necesare pentru prevenirea răspândirii noului tip de coronavirus în municipiul Chișinău și pentru protecția copiilor în transportul public.

Opinia ta contează. Comentează!