Image-Description
Stoianoglo a prelungit durata controalelor la PA și PCCOCS: Veți auzi multe lucruri interesante
Social 26 decembrie 2019, 15:08 | 2003

Durata controalelor dispuse la Procuratura Anticorupție (PA) și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a fost extinsăpână pe 10 ianuarie. Anunțul a fost făcut astăzi, 26 decembrie, de procurorul general Alexandr Stoianoglo, după ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Stoianoglo, care a dispus verificarea celor două procuraturi specializate, susține extinderea duratei a fost necesară din cauza volumului mare de muncă, deoarece este vizată o perioadă de patru ani.

„Controlul va fi prelungit până pe 10 ianaurie. După, vom ieși cu informația despre activitatea procuraturilor respective”, a declarat procurorul general.

La insistența jurnaliștilor, care au vrut să afle detalii cu privire la rezultatele înregistrate până acum, Stoianoglo a declarat că „veți auzi foarte multe lucruri interesante în activitatea procuraturilor noastre”.

El a mai spus că, în prezent, este verificată averea lui Viorel Morari, suspendat din funcția de șef al PA, iar revenirea acestuia depinde de rezultatul acestui control.

Amintim că, pe 9 decembrie, Procuratura Generală a anunțat că procurorul-șef al PA, Viorel Morari, va fi delegat pe termen de o lună la PG, iar procurorul-șef interimar al PCCOCS, Dorin Compan, va reveni în funcția sa de procuror în Procuratura Anticorupție. Totodată, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a dispus efectuarea unui control complex al activității PA și PCCOS.

Morari afirmă că Stoianglo ar vrea, în acest fel, să-și supună activitatea PA și PCCOS, după decizia sa de a relua dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM din străinătate. La rândul său, Stoianoglo l-a acuzat pe Morari că ar fi încercat să preia controlul asupra întregii procuraturi și să influențeze rezultatele concursului privind desemnarea procurorului general.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie